Namek Saga[bewerken]

Piccolo was gedood waardoor Kami en de Dragon Balls ook verdwenen. Dus begon de jacht naar de Dragon Balls van Namek, de thuisplaneet de Nameks. Son Gohan, Krilin en Bulma gaan eropaf, maar ook Vegeta wil ze hebben. Zonder dat ze het weten, is er nog een gevaarlijker persoon uit op de Dragon Balls; Freezer samen met zijn handlangers. Gohan en Krilin bleken geen kans te maken tegen Guldo, tot Vegeta hem versloeg door hem door de nek te schieten toen hij even niet oplette. Maar Recoome, Jeice, Burter en Ginyu, de overgebleven Ginyu Force-leden, bleken veel te sterk voor de Aardbewoners en de Saiyan. Hoewel Recoome een aardige partij bleek voor het drietal, maar toch te sterk was.

Na een lange tijd is Goku opgelapt van zijn strijd tegen Vegeta. Hij gaat op reis naar Namek en traint door middel van een zwaartekracht machine in het schip. Zo kan Goku trainen met 100 keer de normale zwaartekracht. Eenmaal aangekomen, versloeg hij de een aantal Ginyu Force leden (Recoome en Burter), die voor Goku nu geen partij waren. Jeice kreeg de genadeklap door Vegeta en Captain Ginyu bleek een sterke en vervelende tegenstander. Hij had een maffe techniek om met iemand van lichaam te wisselen, sinds zijn power level in het niet viel bij de Kaio-Ken van Goku. Goku kreeg toen Ginyu's lichaam, en Ginyu dat van Goku. Goku Ginyu viel toen Krilin en Gohan aan, maar die boden genoeg weerstand, omdat Ginyu niet met Goku's lichaam vertrouwd was. Goku was ernstig verwond omdat Ginyu zichzelf toetakelde alvorens de 'body swap' te gebruiken. Ginyu probeerde toen het lichaam van Vegeta, die inmiddels sterk genoeg bleek om Jeice de baas te zijn, over te nemen en Goku sprong ervoor, zodat hij geraakt werd en zijn lichaam terugkreeg. Ginyu wisselde met een kikker die later weer met Bulma ruilde, maar ook dat werd opgelost.

Na een lang gevecht met Freezer bleek hij te sterk voor Goku, zelfs de Spirit Bomb had geen effect. Maar wanneer Freezer Krilin doodde, werd het voor Goku te veel. Goku ontketent zijn woede en transformeerde hij in een Super Saiyan, wat tot Freezers ondergang leidde. Na Freezer te hebben verslagen kon Goku zelf nog ternauwernood ontkomen voordat Namek ontplofte, want Freezer had de kern van de planeet uit pure wanhoop toegetakeld.

Android Saga[bewerken]